Veľká noc zahalená rúškom

Dátum vydania: 30.03.2020

Aj bez návštev, len v kruhu najbližšej rodiny, môžu byť sviatky príjemné. Nakúpte si poctivé mäsové výrobky pripravené podľa lokálnych receptúr

Blížia sa sviatky, ktoré sú pre kresťanov najdôležitejšie. Aj keď je zvykom tráviť Veľkú noc návštevami u blízkych či krátkou dovolenkou napríklad niekde v horách, tentoraz ich s najväčšou pravdepodobnosťou strávime doma. Pre dobro nás všetkých. To však neznamená, že si Veľkú noc nemôžeme užiť. Práve naopak, potrebujeme sa rozptýliť.

Vo svojich domovoch je väčšina z nás zatvorená už vyše dvoch týždňov. Aj keď možno medzi vami a rodinnými príslušníkmi vládne menšia „ponorka“, určite ste si, milí manželia a partneri, všimli, že vaša polovička je super ženská (samozrejme, pokiaľ ste to doteraz nevedeli). A preto je potrebné ju poriadne vyšibať a vykúpať. Nezabudnite však ani na mamy, sestry a dcéry. Aj keď mnohé ženy tvrdia, že oblievanie nemajú rady, opak je pravdou.

Oblievačka bez hnevu

Ako teda na to? Aby vaše dámy neboli mrzuté, skúste ich vziať do kúpeľne a poriadne ich osprchujte. Je to predsa lepšie ako na nich vyliať vedro vody niekde na chodbe, nebodaj do perín. Na druhej strane, ak budú mať na tvárach rúška, neuvidíte ich výraz tváre. Možno budú nahnevané, možno sa budú usmievať, zakrytý výraz môžete len hádať.Ak nemáte vo zvyku oblievať, postačí aj voňavka. To je možno tá príjemnejšia forma „oblievania“. Zapotrošili ste korbáč z minulého roka? Nevadí, poslúži aj vareška. Páni, samozrejme, nešibeme naozaj, iba akože!

Rúško ako výslužka

Milé žienky, šibačom a kúpačom je potrebné dať výslužku. Buď tradične vyzdobte kraslice, alebo im ušite rúška. Možno je to výslužka netradičná, ale funkčná a v týchto časoch nevyhnutná. Ak šitie nie je vašou silnou stránkou, skúste vyrobiť antibakteriálny gél.Postačí vám 80 ml alkoholu, 20 ml šťavy z Aloe vera, 5 kvapiek éterického oleja a štipku zahusťovadla.Najviac nám počas sviatkov môžu chýbať naši blízki. No nezabudnite, že žijeme v internetovej dobe plnej komunikačných kanálov. Zapnite si videohovor a zavinšujte im, určite sa potešia. Cez obrazovku si môžete aj štrngnúť a popriať si veľa zdravia.

Klobásky a šunky nesmú chýbať

Či už veľkonočné sviatky vnímate ako pohanské alebo kresťanské sviatky, v minulosti a aj dnes sa vždy kládol dôraz na prípravu veľkonočných jedál.

Chutné klobásky, lahodnú šunku a salámu bez éčok, krkovičku či šunku jemne zaúdenú na bukovom dreve, nasolenú len zmesou soli a vody bez prídavných látok. Rôzne poctivé mäsové výrobky, pripravené podľa tradičných lokálnych receptúr bez glutamanu, umelých farbív a alergénov, nájdete v Staromestskej mäsiarni. Aj počas týchto ťažkých dní myslia potraviny Klas na vás a doprajú vám tie najlepšie výrobky.

V potravinách Klas nakúpite všetko, čo budete na prípravy tradičných veľkonočných jedál potrebovať. Nezabudnite však v predajniach dodržiavať tieto pravidlá:

  • všetci zákazníci (a rovnako aj pracovníci či dodávatelia) musia mať pri nákupe rúško
  • pri manipulácii s pečivom, zeleninou a ovocím, použite ochranné rukavice
  • ak je to možné, v rade pri pokladni stojte v dostatočnom rozostupe (2 metre) 
  • buďte k sebe navzájom ohľaduplní a trpezliví, je to náročná situácia pre všetkých
  • nakupujte len také množstvo potravín, ktoré skutočne využijete
  • po návrate domov si umyte a dezinfikujte ruky
    Zdroj: shutterstock
    Zdroj: shutterstock
    Zdroj: shutterstock