Bravčová krkovička bez kosti

Ide o mäso z prednej časti zvieraťa z oblasti nad krkom. Mäso je mierne prerastané tukom, čo mu dodáva šťavnatosť pri príprave.

Krkovičku je možné si kúpiť bez kosti alebo s kosťou. Po vykostení sa mäso môže použiť na dusenie či prípravu, kde sa vyžadujú plátky a kosť sa môže použiť do vývaru.

Ako chutí najlepšie

Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Či už na grilovanie (steaky), vyprážanie (rezne), pečenie vcelku (pomaly pečená napríklad s kyslou kapustou či kapustou nasladko, pečená na pive či hubách) alebo ako plnený závitok. Je vhodná aj na údenie, mäso z nej sa dá aj pomlieť či nakrájať na kocky a upiecť napríklad ako ražniči. Z kosti sa dá pripraviť vývar.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu bravčového mäsa

  • Ipeľský Sokolec
  • Bruty
  • Dolné semerovce
  • Svodín
  • Drienov
  • Dávidov
  • Dúbravka
  • Čalovka
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie Vhodné na varenie Vhodné na vyprážanie
Typ mäsa
Bravčová krkovička bez kosti - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy