Hovädzia biela pečeň

Hovädzia biela pečeň je jedným z najkvalitnejších kúskov hovädzieho mäsa. Mäso sa nachádza na zadnej časti stehna a je takmer rovnako jemné ako pravá sviečková. Rovnako ako pri sviečkovej, tento kus mäsa nie je prerastaný tukom, preto má pri nesprávnom varení tendenciu vysychať.

Ako chutí najlepšie

Tento typ mäsa má mnohostranné využitie - výborne sa hodí na prípravu steakov či medailónikov, môžeme ho tiež pripraviť dusením napríklad na koreňovej zelenine, ako guláš alebo ho môžeme upiecť vcelku. Rovnako ako pri sviečkovej sa hodí na prípravu tatárskeho bifteku. Pri grilovaní odporúčame mäsko nechať odstáť, aby skrehlo a nemalo tendenciu byť žuvačkovité.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu hovädzieho mäsa

  • Zemplínska Teplica
  • Agrodružstvo Dvorníky
  • Poľany (bio hovädzie)
  • Agrodružstvo Soľ
  • Ložín, Veškovce
  • Dlhé Klčovo
  • Veľké Ozorovce
  • Skároš, Bohdanovce
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie Vhodné na varenie
Typ mäsa
Hovädzia biela pečeň - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy