Hovädzia falošná sviečková

Časť svalu z pleca zvieraťa,  ktorý ma podobný tvar ako pravá sviečková. Je to jemné, neprerastané mäso pokryté jemnou blanou na povrchu.

Ako chutí najlepšie

Výborne sa hodí na akýkoľvek druh steakov s rôznymi omáčkami. Pred pečením odporúčame mäso namarinovať, aby ešte zjemnelo. Môžeme ju piecť aj vcelku napríklad s cesnakom, bylinkami či slaninkou. Priravíme z nej aj stroganoff, sviečkovú na smotane alebo rôzne druhy gulášov a ragú.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu hovädzieho mäsa

  • Zemplínska Teplica
  • Agrodružstvo Dvorníky
  • Poľany (bio hovädzie)
  • Agrodružstvo Soľ
  • Ložín, Veškovce
  • Dlhé Klčovo
  • Veľké Ozorovce
  • Skároš, Bohdanovce
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie
Typ mäsa
Falošná sviečková - Staromestská mäsiareň Košice