Bravčový bôčik bez kosti

Mäso z boku zvieraťa, predáva sa aj s časťou kože s kosťou aj bez kosti. Skladá sa z vrstiev svaloviny a tuku. Je to mastnejšie mäso, no veľmi vhodné na pečenie.

Ako chutí najlepšie

Bôčik sa dá použiť naozaj všestranne. Ideálne je pomaly pečený či už na cibuľke, v marináde, plnený, prípadne pečený s kyslou kapustou a zemiakmi alebo s kapustou nasladko a knedlíkom či s kôprovou omáčkou. Je možné z neho pripraviť aj guláš alebo pomlieť a pripraviť fašírky či mäsové guľky. Dá sa plniť a rolovať. Vhodný je aj na varenie, grilovanie či údenie.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu bravčového mäsa

  • Ipeľský Sokolec
  • Bruty
  • Dolné semerovce
  • Svodín
  • Drienov
  • Dávidov
  • Dúbravka
  • Čalovka
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie Vhodné na varenie
Typ mäsa
Bravčový bôčik bez kosti - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy