Krk z mladého býka

Hodnotí sa ako mäso nižšej kvality, keďže má hrubšie, dlhšie a šľachami prerastané vlákna. Pri správnom varení však vieme dosiahnuť jeho šťavnatosť, mäkkosť a odmení nás výraznou chuťou.

Ako chutí najlepšie

Výborne sa hodí na prípravu polievok, vývaru či rôznych druhov gulášu, no je potrebné ho variť dlhšie. Pripravíme z neho tiež jedlá, kde sa používa mleté mäso alebo si ho jednoducho uvaríme vcelku a skombinujeme s omáčkou z chrenu a horčice.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu hovädzieho mäsa

  • Zemplínska Teplica
  • Agrodružstvo Dvorníky
  • Poľany (bio hovädzie)
  • Agrodružstvo Soľ
  • Ložín, Veškovce
  • Dlhé Klčovo
  • Veľké Ozorovce
  • Skároš, Bohdanovce
Vhodné na dusenie Vhodné na varenie Vhodné na vývar
Typ mäsa
Hovädzí krk - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy