Hovädzia roštenka z mladého býka

Pochádza z hornej časti zvieraťa, presnejšie ide o mäso z chrbtových svalov. Mäso je prerastané tukom v závislosti od mohutnosti zvieraťa, preto je vhodné najmä na pečenie, keďže roztopený tuk prispeje ku jeho šťavnatosti.

Ako chutí najlepšie

Tento typ mäsa je idálny na pečenie alebo dusenie, preto ho môžete použiť na prípravu steakov, rezňov, stroganoff alebo ako pečené s bylinkami, dusené na víne/pive, dusené s koreňovou zeleninou, ako španielsky vtáčik, roast beef alebo na grilovanie.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu hovädzieho mäsa

  • Zemplínska Teplica
  • Agrodružstvo Dvorníky
  • Poľany (bio hovädzie)
  • Agrodružstvo Soľ
  • Ložín, Veškovce
  • Dlhé Klčovo
  • Veľké Ozorovce
  • Skároš, Bohdanovce
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie Vhodné na varenie Vhodné na vyprážanie
Typ mäsa
Hovädzia roštenka z mladého býka - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy