Bravčová panenka (sviečková)

Je to najjemnejšie a najkvalitnejšie mäso z celého zvieraťa, pretože ide o sval, ktorý zviera používa najmenej. Ide o chudý kus mäsa málo prerastaný tukom, preto pri jej príprave ľahko hrozí, že by sa mäso mohlo vysušiť.

Ako chutí najlepšie

Panenka sa najčastejšie používa na prípravu steakov s rôznymi druhmi omáčok. Výborne chutí aj upečená vcelku s bylinkami alebo korením či obalená slaninkou. Je možné z nej pripraviť aj závitky (rolády) ci podusiť ako soté alebo opiecť ako medajlóniky.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu bravčového mäsa

  • Ipeľský Sokolec
  • Bruty
  • Dolné semerovce
  • Svodín
  • Drienov
  • Dávidov
  • Dúbravka
  • Čalovka
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie Vhodné na varenie
Typ mäsa
Bravčová sviečková panenka - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy