Hovädzia sviečková

Najjemnejšie a najkvalitnejšie mäso z celého zvieraťa, pretože ide o sval, ktorý zviera používa najmenej. Ide o chudý kus mäsa málo prerastaný tukom, preto je potrebné jej príprave venovať patričnú pozornosť, aby nedošlo k prílišnému vysušeniu.

Ako chutí najlepšie

Sviečkovica je vďaka svojmu tvaru a krehkosti vhodná na prípravu pochúťok ako: tatársky biftek, strogannoff, sviečková na smotane, steak, rezne, medajlóniky, filet mignon, Chateaubriand či Carpaccio.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu hovädzieho mäsa

  • Zemplínska Teplica
  • Agrodružstvo Dvorníky
  • Poľany (bio hovädzie)
  • Agrodružstvo Soľ
  • Ložín, Veškovce
  • Dlhé Klčovo
  • Veľké Ozorovce
  • Skároš, Bohdanovce
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie Vhodné na varenie Vhodné na vyprážanie
Typ mäsa
Hovädzia sviečková - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy