Bravčová porchetta

Bravčová porchetta patrí medzi mäsové prípravky, čo znamená, že výrobok je nevyhnutné pred konzumáciou tepelne opracovať. Jedná sa o bravčový bôčik a bravčové karé bez kosti okorenené cesnakom, čiernym korením a rozmarínom, osolené kuchynskou soľou, zavinuté do valca a previazané jutovým špagátom.

Ako chutí najlepšie

Pomaly pečená, doplnená bylinkami ako cesnak, rozmarín a fenikel, doplnená čerstvým pečivom. Po správnom upečení dosiahnete krásne chrumkavú kôrku a mäkké, šťavnaté, výborne dochutené mäsko. Ideálne na slávnostné príležitosti pre väčší počet hostí. Mäsko je ideálne piecť odkryté pri 140º stupňoch približne 3 až 4 hodiny. Ku koncu ho krátko pečte pri vyššej teplote, aby ste dosiahli chrumkavosť kože. Počas tejto doby je vhodné ho občas preliať šťavou z výpeku.

Zloženie

Bravčový bôčik bez kože a bravčové karé bez kosti, zmes korenín. Výrobok je bez konzervačných látok tzv. E-čok.

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 505 kJ / 120 kcal, tuk 9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2 g, sacharidy 0 g, bielkoviny 10 g, soľ 0,4 g

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu bravčového mäsa

  • Ipeľský Sokolec
  • Bruty
  • Dolné semerovce
  • Svodín
  • Drienov
  • Dávidov
  • Dúbravka
  • Čalovka
Bez éčiek Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
Typ mäsa
100% mäsa
Porchetta - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy