Bravčové plece bez kosti

Mäso z prednej končatiny. Je viac prerastané tukom, čo pri pečení zabezpečuje jeho šťavnatosť.

Ako chutí najlepšie

Použitie tohto typu mäsa je naozaj mnohoraké. Môžeme ho pripraviť dusením nakrájané na kúsky alebo plátky, na šťave alebo napríklad na cibuľke, šampiónoch ako segedínsky guláš, perkelt či ragú. Rovnako sa môže piecť pomaly vcelku s korením, bylinkami a cesnakom alebo ako roláda, prípadle podliate vínom či pivom. Je vhodné aj na grilovanie a údenie.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu bravčového mäsa

  • Ipeľský Sokolec
  • Bruty
  • Dolné semerovce
  • Svodín
  • Drienov
  • Dávidov
  • Dúbravka
  • Čalovka
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie
Typ mäsa
Bravčové plece - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy