Potrebujeme:
400 g hovädzej sviečkovej alebo falošnej sviečkovej
40 g bravčovej masti alebo 1 lyžica masla
20 g cibule
80 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
250 ml šľahačkovej smotany
40 g hladkej múky
bobkový list
soľ
čierne korenie
vodu/ vývar
Postup:
Hovädziu sviečkovicu (vcelku) osolíme, okreníme a opečieme na masti z oboch strán. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto a do hrnca s tukom pridáme pokrájanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Pridáme očistenú, pokrájanú alebo nastrúhanú koreňovú zeleninu, soľ, korenie, bobkový list a opäť vložíme mäso. Podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme prikryté. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s bobkovým listom, omáčku rozmixujeme, prilejeme smotanu rozmiešanú s múkou a povaríme. Omáčku dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy alebo octom. Mäsko nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a servírujeme s rôznymi druhmi knedlíkov.
Prajeme dobrú chuť!