Lahôdkové letné papriky

Šéfkuchár: Zoltán Zubár

Potrebujeme:

4 ks kvalitné domáce zelené papriky – napríklad z farmy Zemplínskej Jastrabie (nájdete v Potravinách KLAS)

0,5 dcl kvalitného olivového oleja

10 dkg dusenej neúdenej šunky – napríklad Baby alebo Pražskej šunky zo Staromestskej mäsiarne

4 ks syru Karička bez príchute

vegetu

uvedené suroviny zodpovedajú 4 porciám

Postup:

Odkrojíme jaderníky, aby nám na paprikách ostali okrúhle otvory. Z paprík odstránime aj žily a vnútro vytrieme vegetou. Prebytočnú vegetu z papriky vyklepeme von.

Na 4 samostatné plátky šunky položíme po 1 kúsku syru Karička a opatrne, aby sa šunka nerozrhla, si vytvoríme takzvané batôžteky. Každý batôžtek so šunkou a karičkou samostatne zasunieme do papriky, a to rolovanou časťou vpred, aby nám syr nevytiekol von, ale dnu, do papriky.

Naplnené papriky dáme na panvicu na olivovovom oleji na mierny oheň a pečieme približne 15-20 minút z jednej, a rovnaký čas z druhej strany. Nezabudnite panivcu prikryť. Papriky si takto vieme opiecť aj v rúre.

Papriky dáme na tanier, prelejeme výpekom z panvice a môžeme sa pustiť do jedla. Chlebík si namočte do výpeku.

Želáme dobrú chuť