Koložvárska kapusta

Potrebujeme:

250 g vareného údeného bôčika (alebo aj údená krkovička či koleno)

750 g bravčového pliecka

250 g klobásky (napr. naša Gazdovská, Staromestská či Grunt klobáska)

500 g kyslej kapusty

2 cibule

2 lyžice bravčovej masti

mletú červenú papriku

mleté čierne korenie

250 g ryže

250 ml kyslej smotany

soľ

Postup:

Pliecko nakrájame na kocky. Na masti opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme papriku a pokrájané mäsko, osolíme a okoreníme. Dusíme domäkka, občas podlejeme vodou. Kyslú kapustu si zatiaľ uvaríme vo vlastnej šťave. Do zapekacej misy postupne ukladáme vrstvu kyslej kapusty, vrstvu ryže uvarenej do polo-mäkka a vrstvu uduseného mäska. Pridáme kúsky pokrájaného bôčika a klobásky a zopakujeme, kým nie je misa naplnená. Navrch poukladáme kyslú kapustu, zalejeme smotanou a pečieme asi 45 minút.

Dobrú chuť!