Hovädzí guláš

Reštaurácia: Carpano

Šéfkuchár: Miroslav Hužvár

Potrebujeme:

800 g hovädzieho pleca zo Staromestskej mäsiarne
800 g cibule
200 ml oleja
100 g červenej mletej papriky
5 g cesnaku
3 g soli
1 g mletého čierneho korenia
1 g mletej rasce
500 ml tmavého piva
čili papričky podľa chuti

Postup:

Hovädzie plece opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, dáme ju do hrnca a restujeme na oleji. Ak je cibuľa orestovaná dozlatista, pridáme mletú rascu a mäso. Spolu všetko restujeme, pridáme mletú papriku, premiešame a hneď zalejeme pivom, aby nám paprika nezhorkla. Pridáme cesnak, soľ, korenie čili podľa chuti. Dusíme približne 2 hodiny. Ak je mäso mäkké, môžeme guláš zahustiť nastrúhaným zemiakom ako na zemiakové placky. Vhodná príloha je knedľa alebo chlieb.

Dobrú chuť!