Fašírka plnená sušenými paradajkami a párkom

Potrebujeme:

750 g mletého bravčového mäsa (napr. bôčik)

4 vajcia

1-2 čl soli, podľa chuti

1/4 čl mletého čierneho korenia

1 pl majoránky

1/2 pl plnotučnej horčice

50 ml mlieka

100 g strúhanky

3 strúčiky cesnaku

2 ks cibule

100 g slaniny (napr. našej Sedliackej slaninky)

1 čl mletej sladkej papriky

 

100 g sušených paradajok v oleji

4-8 ks kvalitných párkov (napr. Staromestské párky)

 

2 pl oleja na vymazanie plechu

cca 50 ml vody na podliatie

Postup:

Na panvici opečieme nadrobno nakrájanú slaninku. Následne do nej pridáme aj nakrájanú cibuľu a opečieme do zlata. Pridáme prelisovaný cesnak a mletú papriku, odstavíme a prisypeme k mletému mäsu. Pridáme vajíčka, horčicu, mlieko, strúhanku, soľ, majoránku, korenie a spolu poriadne premiešame. Mäsovú hmotu rozdelíme na polovice. Polovicu hmoty rukami roztlačíme na potravinárskej fólii na obdĺžnik o rozmere cca 35x25cm. Na vrch rozložíme do dvoch radov párky a sušené paradajky, pomocou fólie zvinieme a presunieme na olejom vymastený plech, fóliu vyhodíme. Postup opakujeme aj s druhou polovicou mäsovej hmoty. Fašírku podlejeme vodou a plech prekrytý alobalom vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 1 hodinu. Po hodine odkryjeme, polejeme výpekom a zapečieme ešte cca 15 minút.

Podávame so zemiakovou kašou, k rôznym prívarkom, alebo jednoducho len so Staromestským kváskovým chlebom a kyslou uhorkou.

 

Dobrú chuť !