Potrebujeme:
750 g mletého bravčového mäsa (napr. bôčik)
4 vajcia
1-2 čl soli, podľa chuti
1/4 čl mletého čierneho korenia
1 pl majoránky
1/2 pl plnotučnej horčice
50 ml mlieka
100 g strúhanky
3 strúčiky cesnaku
2 ks cibule
100 g slaniny (napr. našej Sedliackej slaninky)
1 čl mletej sladkej papriky
100 g sušených paradajok v oleji
4-8 ks kvalitných párkov (napr. Staromestské párky)
2 pl oleja na vymazanie plechu
cca 50 ml vody na podliatie
Postup:
Na panvici opečieme nadrobno nakrájanú slaninku. Následne do nej pridáme aj nakrájanú cibuľu a opečieme do zlata. Pridáme prelisovaný cesnak a mletú papriku, odstavíme a prisypeme k mletému mäsu. Pridáme vajíčka, horčicu, mlieko, strúhanku, soľ, majoránku, korenie a spolu poriadne premiešame. Mäsovú hmotu rozdelíme na polovice. Polovicu hmoty rukami roztlačíme na potravinárskej fólii na obdĺžnik o rozmere cca 35x25cm. Na vrch rozložíme do dvoch radov párky a sušené paradajky, pomocou fólie zvinieme a presunieme na olejom vymastený plech, fóliu vyhodíme. Postup opakujeme aj s druhou polovicou mäsovej hmoty. Fašírku podlejeme vodou a plech prekrytý alobalom vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 1 hodinu. Po hodine odkryjeme, polejeme výpekom a zapečieme ešte cca 15 minút.
Podávame so zemiakovou kašou, k rôznym prívarkom, alebo jednoducho len so Staromestským kváskovým chlebom a kyslou uhorkou.
Dobrú chuť !