Čedarové cestoviny so slaninkou a šampiňónmi

Potrebujeme:

Staromestskú slaninku (množstvo podľa chuti)

cestoviny

4 ks čerstvých šampiňónov

1 menšiu cibuľu

1 smotanu na varenie

150 g syru čedar

Postup:

Na oleji (ideálne vo woku) popražíme jednu na drobno nakrájanú menšiu cibuľu. Čerstvé šampiňóny (asi 4 veľké) umyjeme a pokrájame na plátky, ktoré pridáme k cibuľke. Po chvíli pridáme nakrájanú Staromestskú slaninu a za občasného miešania restujeme, kým nezačnú šampiňóny hnednúť. Vlejeme jednu smotanu (šľahačkovú alebo na varenie) a pridáme postrúhaný syr čedar (asi 150 g). Miešame, kým sa čedar nerozpustí a necháme chvíľku prebublať. Potom už len pridáme uvarené cestoviny podľa vlastnej preferencie (vhodné sú napr. Fusilli – vretená).

Dobrú chuť!