Bravčové plnené slaninkou a bryndzou

Šéfkuchár: Katarína Šariščanová

Potrebujeme:

na mäsko:

150 g bravčového karé

20 g slaninky

25 g bryndze

20 g póru

25 g masla

soľ

korenie

olivový olej

 

na omáčku:

25 g masla

20 g bryndze

0,1 l šľahačkovej smotany

Postup:

Bravčové karé najskôr vyklepeme, následne osolíme a okoreníme. Na plátok bravčového karé uložíme slaninku, bryndzu a nasekaný pór. Mäsko stočíme a opečieme na rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán a dusíme približne 8 minút. Na druhej panvičke si roztopíme maslo, do masla pridáme bryndzu a šľahačkovú smotanu. Stálym miešaním docielime požadovanú krémovú konzistenciu.

Mäsko si priečne prerežeme, položíme ho na tanier a servírujeme s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!