Potrebujeme:
200 g bravčovej panenky
200 g petržlenu
soľ
čierne korenie
rozmarín
tymián
cesnak
olivový olej
100 g prepusteného masla GHEE
3 ks banánovej šalotky
2 lyž. cukru
3 dcl červeného vína
redkvičku
Zdobenie: jedlé kvety, ružové korenie
Postup:
Na panvici si zohrejeme GHEE maslo, na ktorom jemne opečieme bravčovú panenku. Počas pečenia mäso okoreníme, osolíme a pridáme tymián a cesnak, ktoré mäsku dodajú výraznú chuť a príjemne ho rozvoňajú.
Opečenú panenku vložíme do rúry a pečieme pri 200 stupňoch približne 10 až 15 minút. Technicky vybavení kuchári môžu použiť aj vpichový teplomer, ktorý by mal v strede mäsa ukazovať 55 stupňov, to znamená, že panenka je pripravená na spôsob “medium”.
Očistený petržlen si nakrájame na malé kocky, pokvapkáme ho olivovým olejom a v rúre pečieme pri 200 stupňoch približne 10 minút.
Upečený petržlen rozmixujeme s maslom na hladký krém a jemne dochutíme soľou.
Šalotky: Na panvici skaramelizujeme cukor, prilejeme červené víno a vytvoríme hustý sirup, v ktorom budeme marinovať šalotky.
Takto pripravené mäso, pyré a šalotky servírujeme na plytký tanier a pre ulahodenie oka môžeme dozdobiť jedlými kvetmi a ružovým korením.
Dobrú chuť!