Údený hovädzí jazyk

Údený hovädzí jazyk je delikatesa, ktorá patrí medzi údené, tepelne opracované solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že ju už nemusí ďalej variť. Po vysolení sa výrobok zaúdi a uvarí na 70°C v jadre po dobu 10  minút. Po vychladení sa výrobok vákuovo zabalí.

Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom, farba zlatohnedá.

Ako chutí najlepšie

Výrobok je vhodný na priamu konzumáciu.

Zloženie

Hovädzí jazyk

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 1086kJ/258kcal, tuk 21,4g, z toho nasýtené mastné kyseliny 6,4g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 16,3g, soľ 2,0g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
Údený hovädzí jazyk - Staromestská mäsiareň Košice