Údený hovädzí jazyk
Údený hovädzí jazyk je delikatesa, ktorá patrí medzi údené, tepelne opracované solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že ju už nemusí ďalej variť. Po vysolení sa výrobok zaúdi a uvarí na 70°C v jadre po dobu 10 minút. Po vychladení sa výrobok vákuovo zabalí.
Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom, farba zlatohnedá.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný na priamu konzumáciu.Zloženie
Hovädzí jazykVýživové údaje v 100g výrobku
Energia 1086kJ/258kcal, tuk 21,4g, z toho nasýtené mastné kyseliny 6,4g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 16,3g, soľ 2,0gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach