Údené rolované plece

Údené rolované plece patrí medzi údené, tepelne opracované, solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že výrobok už nemusí ďalej variť. Po vysolení sa bravčové plece bez kosti narazí do špeciálnej sieťky a zaviaže do oválneho tvaru, potom sa zaúdi a uvarí na teplotu 70°C v jadre po dobu 10 minút. Po vychladení sa výrobok vákuovo zabalí.

Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom, farba  zlatohnedá.

Ako chutí najlepšie

Výrobok je vhodný jednak na priamu konzumáciu a tiež aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice alebo ako súčasť rôznych druhov prívarkov.

Zloženie

Bravčové plece bez kosti v špeciálnej úprave

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 548kJ/127kcal, tuk 7,6g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2,3g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 14,7g, soľ 2,0g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
Údené rolované plece - Staromestská mäsiareň Košice