Údené morčacie prsia
Údené morčacie prsia patria medzi údené, tepelne opracované, solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že výrobok už nemusí ďalej variť. Po vysolení sa celé morčacie prsia bez kosti a kože zaúdia a uvaria na teplotu 70°C v jadre po dobu 10 minút. Po vychladení sa výrobok vákuovo zabalí. Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom, farba zlatohnedá, kozistencia výrazne suchšia, mäsová. Výrobok má výnimočne vysoký obsah bielkovín.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný na priamu konzumáciu.Zloženie
Morčacie prsia bez kosti a kože slovenského pôvoduVýživové údaje v 100g výrobku
Energia 441kJ/105kcal, tuk 0,91g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,28g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 23,0g, soľ 2,5gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach