Údené koleno zadné
Staroslovenská šunka patrí medzi údené, tepelne opracované, solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že ju už nemusí ďalej variť, pretože je uvarená na 70°C v jadre po dobu 10 minút. Spôsob výroby je domácky, keď sa celé kusy bravčového stehna s kožou narezanou na pásiky nasolia a ručne previažu jutovým špagátom, pričom súčasťou preväzovania sú aj drevené doštičky. Po vysolení sa výrobok zaúdi a uvarí.
Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný jednak na priamu konzumáciu a tiež aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice alebo fazuľovice.Zloženie
Bravčové zadné koleno s kosťouVýživové údaje v 100g výrobku
Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 1144kJ/272kcal tuk 21,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 6,3g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 20,6g, soľ 2,5gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach