Údené koleno bez kosti
Údené koleno bez kosti s kožou patrí medzi údené, tepelne opracované, solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že výrobok už nemusí ďalej variť. Po vysolení sa bravčové koleno bez kosti s kožou zabalí do špeciálnej, dym priepustnej fólie, zaúdi a uvarí na teplotu 70°C v jadre po dobu 10 minút. Po vychladení sa výrobok vákuovo zabalí.
Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom, farba zlatohnedá.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný jednak na priamu konzumáciu a tiež aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice alebo fazuľovice.Zloženie
Bravčové koleno bez kosti s kožouVýživové údaje v 100g výrobku
Energia 1144kJ/272kcal, tuk 21,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 6,3g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 20,6g, soľ 2,5 gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach