Údené bavorské koleno

Údené bavorské koleno s kosťou patrí medzi údené, tepelne opracované, solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že výrobok už nemusí ďalej variť. Po vysolení sa bravčové zadné koleno vyrezané s veľkou časťou mäsa zo stehna zaúdi a uvarí na teplotu 70°C v jadre po dobu 10 minút.

Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom, farba  zlatohnedá.

Ako chutí najlepšie

Výrobok je vhodný jednak na priamu konzumáciu a tiež aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice alebo fazuľovice.

Zloženie

Bravčové koleno s kosťou

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 1144kJ/272kcal, tuk 21,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 6,3g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 20,6g, soľ 2,5 g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
Údené bavorské koleno - Staromestská mäsiareň Košice