Staroslovenská šunka

Staroslovenská šunka patrí medzi údené, tepelne opracované, solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že ju už nemusí ďalej variť, pretože je uvarená na 70°C v jadre po dobu 10 minút. Spôsob výroby je domácky, keď sa celé  kusy bravčového stehna s kožou narezanou na pásiky nasolia a ručne previažu jutovým špagátom, pričom súčasťou preväzovania sú aj drevené doštičky. Po vysolení sa výrobok zaúdi a uvarí.

Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.

Ako chutí najlepšie

Výrobok je vhodný jednak na priamu konzumáciu a tiež aj ako jedna z ingrediencií tradičnej kapustnice.

Zloženie

Bravčové stehno bez kosti s kožou v špeciálnej úprave

Výživové údaje v 100g výrobku

Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 483kJ/115kcal tuk 6,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,8g, sacharidy 1g, z toho cukry<0,5g, bielkoviny 16,0g, soľ 2,5g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
100% mäsa
Staroslovenská šunka - Staromestská mäsiareň Košice