Staromestský pršut
Pršut je druh sušenej bravčovej šunky pôvodom z Talianska. Talianske slovo prosciutto pochádza z latinského slova perexsuctum, čo znamená dôkladne vysušený. Staromestský pršut vyrábame z vybraných druhov bravčového stehna, ktoré sa nasolí a nechá vyzrieť v chladiarenských priestoroch približne tri týždne. Následne sa vysolené stehno údi a suší v priebehu ďalších šiestich týždňov. Chuť výrobku je unikátna, intenzívna a primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.
Ako chutí najlepšie
Výrobok určený pre ozajstných gurmánov, odporúčame konzumovať nakrájaný na tenučké plátky s výnimočnými druhmi syrov, olivami a kvalitným odrodovým vínkom.Zloženie
Bravčové stehno bez kosti (orech) v špeciálnej úprave Na 100g hotového výrobku bolo použité 150g mäsa.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 731kJ/174kcal, tuk 2,1g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 37,5g, soľ 3,8gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach