Staromestský duet
Bravčové mäso z pleca z prednej končatiny zvieraťa a časti krkovičky s kožou, zrolované a zviazané. Je tuhšie a prerastané tukom, ktorý zabezpečuje jeho šťavnatosť, no vyžaduje si aj dlhšie pečenie.
Ako chutí najlepšie
Tento kúsok mäsa je vhodný na pomalé pečenie, kým nedostaneme mäkké, rozpadávajúce sa vlákna. Zvrchu je ideálne ho nakoreniť, prípadne potrieť marinádou. Ideálne aj ako "trhané" mäso na prípravu sendvičov či hamburgerov.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu bravčového mäsa
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka