Staromestská šunka

Staromestská šunka patrí medzi údené surové solené mäsá. Svojou konzistenciou a chuťou pripomína  klasické domáce údené mäsá  známe aj pod názvom šovdra. Spôsob výroby je domácky, keď sa celé  kusy bravčového stehna tzv. orechy nasolia nasucho a nechajú odležať  v chladiarni približne 14 dní. Po vysolení sa výrobok údi teplým dymom, kým dosiahne charakteristickú zlatohnedú farbu.

Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.

Ako chutí najlepšie

Pred konzumáciou je potrebné výrobok uvariť (ideálne na cca 70°C v jadre po dobu asi 10 minút), potom je vhodný jednak na priamu konzumáciu a aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice.

Zloženie

Bravčové stehno bez kosti (orech) v špeciálnej úprave

Výživové údaje v 100g výrobku

Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 394kJ/100cal tuk 2,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 17,0g, soľ 3,5g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
100% mäsa
Staromestská šunka údená - Staromestská mäsiareň Košice