Staromestská krkovička
Staromestská krkovička patrí medzi údené surové solené mäsá. Svojou konzistenciou a chuťou pripomína klasické domáce údené mäsá. Spôsob výroby je domácky, keď sa celé kusy bravčovej krkovičky nasolia nasucho a nechajú odležať v chladiarni približne 14 dní. Po vysolení sa výrobok údi teplým dymom, kým dosiahne charakteristickú zlatohnedú farbu.
Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.
Ako chutí najlepšie
Pred konzumáciou je treba výrobok uvariť (ideálne na cca 70°C v jadre po dobu asi 10 minút), potom je vhodný jednak na priamu konzumáciu a aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice.Zloženie
Bravčová krkovička bez kosti v špeciálnej úpraveVýživové údaje v 100g výrobku
Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 724kJ/172kcal tuk 11,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 3,4g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 16,6g, soľ 3,5gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach