Staromestská krkovička

Staromestská krkovička patrí medzi údené surové solené mäsá. Svojou konzistenciou a chuťou pripomína  klasické domáce údené mäsá. Spôsob výroby je domácky, keď sa celé kusy bravčovej krkovičky nasolia nasucho a nechajú odležať  v chladiarni približne 14 dní. Po vysolení sa výrobok údi teplým dymom, kým dosiahne charakteristickú zlatohnedú farbu.

Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.

Ako chutí najlepšie

Pred konzumáciou je treba výrobok uvariť (ideálne na cca 70°C v jadre po dobu asi 10 minút), potom je vhodný jednak na priamu konzumáciu a aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice.

Zloženie

Bravčová krkovička bez kosti v špeciálnej úprave

Výživové údaje v 100g výrobku

Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 724kJ/172kcal tuk 11,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 3,4g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 16,6g, soľ 3,5g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
100% mäsa
Staromestská krkovička - Staromestská mäsiareň Košice