Spišské párky
Spišské párky – tradícia Spišských párkov siaha približne do začiatku 20.storočia, keď ich na Spiši vyrábali traja mäsiari, Michal Blaško, Karol Grieger a Štefan Varsanyi – autor pôvodného receptu. Podľa zachovaných dobových dokumentov sa v tom čase Spišské párky vozili až do Budapešti.
V roku 2011 zaradila Európska komisia tento výrobok do zoznamu Zaručených tradičných špecialít s prísne sledovanou receptúrou, ktorá musí byť dodržiavaná. Spišské párky sú charakteristické svojou jemnou štruktúrou a výrazne pikantnou paprikovou chuťou. Plnené sú do baranieho čreva najvyššej kvality a mierene zaúdené.
Ako chutí najlepšie
Pred konzumáciou odporúčame párky primerane zohriať tak, aby nedošlo k narušeniu jemného baranieho čreva.Zloženie
Bravčové mäso, hovädzie mäso, zmes prísad a korenín.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 904kJ/215kcal, tuk 19,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 4,2g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 10,4g, soľ 1,9g.Informácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach