Poličan
Poličan – patrí medzi trvanlivé tepelne neopracované výrobky, jeho farba je hnedočervená s viditeľným zrnením suroviny. Výrobok má jemnú vôňu po údení a príjemnú chuť po použitých koreninách.
Saláma sa suší v špeciálnych komorách 4 týždne a údi bukovým drevom tak, aby teplota nepresiahla 25°C.
Ako chutí najlepšie
Výrobok vhodný na priamu konzumáciu, chlebíčky či studené misy.Zloženie
Bravčové a hovädzie mäso. Na 100g hotového výrobku sa používa 150g mäsa.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 1777kJ/423kcal tuk 37,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 11,3g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 23,0g, soľ 3,5g.Informácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach