Nitran

Nitran – patrí medzi trvanlivé tepelne neopracované výrobky, čo je pravdepodobne najstaršia skupina mäsových výrobkov vôbec. Ich rodiskom je oblasť Stredomori , písomné pramene uvádzajú ako najstaršiu – Gotingskú salámu už okolo roku 1750.

Náš Nitran sa suší v špeciálnych komorách 4 týždne a údi bukovým drevom tak, aby teplota nepresiahla 25°C má jemnú vôňu po údení a vynikajúcu chuť po použitých koreninách.

Výrobok sa predáva ako jemne nakrájaný na kolieska a taktiež ako 410g balená kusovka balená v mikroperforovanej fólii, ktorá mu umožňuje ďalej zrieť pri bežnej izbovej teplote.

Ako chutí najlepšie

Výrobok vhodný na priamu konzumáciu, chlebíčky či studené misy.

Zloženie

Bravčové a hovädzie mäso. Na 100g hotového výrobku sa používa 150g mäsa.

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 1831kJ/435kcal, tuk 38,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 11,5g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 24,0g, soľ 3,5g.

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Balenie / hmotnosť

410
Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
Nitran saláma - Staromestská mäsiareň Košice