Nitran
Nitran – patrí medzi trvanlivé tepelne neopracované výrobky, čo je pravdepodobne najstaršia skupina mäsových výrobkov vôbec. Ich rodiskom je oblasť Stredomori , písomné pramene uvádzajú ako najstaršiu – Gotingskú salámu už okolo roku 1750.
Náš Nitran sa suší v špeciálnych komorách 4 týždne a údi bukovým drevom tak, aby teplota nepresiahla 25°C má jemnú vôňu po údení a vynikajúcu chuť po použitých koreninách.
Výrobok sa predáva ako jemne nakrájaný na kolieska a taktiež ako 410g balená kusovka balená v mikroperforovanej fólii, ktorá mu umožňuje ďalej zrieť pri bežnej izbovej teplote.
Ako chutí najlepšie
Výrobok vhodný na priamu konzumáciu, chlebíčky či studené misy.Zloženie
Bravčové a hovädzie mäso. Na 100g hotového výrobku sa používa 150g mäsa.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 1831kJ/435kcal, tuk 38,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 11,5g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 24,0g, soľ 3,5g.Informácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach