Mortadela s pistáciami

Tradičná talianska saláma vyrábaná z chudého bravčového mäsa s pridaním kociek tvrdej chrbtovej slaniny, čierneho korenia, pistácií alebo zeleného korenia. Názov Mortadella je pravdepodobne odvodený od korenia Myrta, ktoré sa do výrobku pôvodne pridávalo.

 

Ako chutí najlepšie

Mortadella je vhodná na nárezy, studené misy a výrobu špecialít studenej kuchyne.

Zloženie

Bravčové mäso, zmes korenia, pistácie

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 1080kJ/257kcal tuk 24,0g z toho nasýtené mastné kyseliny 7,3g , soľ 1,9 g sacharidy 1g z toho cukry<0.5g, bielkoviny 10,1g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Novinka