Mangalicová masť – 400 g
Mangalicová škvarená masť sa vyrába zo špeciálneho plemena ošípaných, tzv. Mangalíc. Plemeno sa vyznačuje dlhou vlnitou srsťou plavej až čiernej farby, ktorá mu umožňuje pásť sa vonku aj v tuhej zime, tým dosahuje prirodzený prírastok tuku, ktorý obsahuje veľké množstvo tzv. dobrého cholesterolu. Bravčová masť z mangalice je jemnejšia, často prirovnávaná k panenskému olivovému oleju, má vysoký obsah zdravších mastných kyselín a antioxidantov.
Teplota topenia je nižšia, je stráviteľnejšia a menej zaťažuje trávenie.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný tak na priamu konzumáciu ako aj na rôzne použitie pri príprave jedál.Zloženie
Masť z Mangalice 100 %. Výrobok sa predáva ako 400g kusovka, balený v špeciálnom kelímku.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 3644kJ/867kcal tuk 98,4g, z toho nasýtené mastné kyseliny 29,8g, sacharidy 0g, z toho cukry 0g, bielkoviny 0g, soľ 0g.Informácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach