Mangalica oškvarky
Mangalica oškvarky sa vyrábajú zo špeciálneho plemena ošípaných, tzv. Mangalíc. Plemeno sa vyznačuje dlhou vlnitou srsťou plavej až čiernej farby, ktorá mu umožňuje pásť sa vonku aj v tuhej zime, tým dosahuje prirodzený prírastok tuku, ktorý obsahuje veľké množstvo tzv. dobrého cholesterolu. Mangalica je jediný druh ošípanej, ktorá má každoročne v Budapešti vlastný festival. Pre tento typ oškvarkov je typická bohatá plná chuť.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný tak na priamu konzumáciu, výborný s cibuľkou a Staromestským kváskovým chlebom ako aj na rôzne použitie, napríklad pri príprave škvarkových pagáčov.Zloženie
Mangalicové oškvarky 100%Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 2394kJ/570kcal, tuk 51,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny 15,5 g, sacharidy 0g, z toho cukry 0g, bielkoviny 29,11g, soľ 0,5gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach