Mangalica klobása

Mangalica klobása sa vyrába zo špeciálneho plemena ošípaných, tzv. Mangalíc. Plemeno sa vyznačuje dlhou vlnitou srsťou plavej až čiernej farby, ktorá mu umožňuje pásť sa vonku aj v tuhej zime, tým dosahuje prirodzený prírastok tuku, ktorý obsahuje veľké množstvo tzv.
dobrého cholesterolu. Klobása sa plní do prírodných tenších bravčových čriev a je charakteristická menšími nožičkami.
Jej chuť je intenzívna a jemne pálivá po použitom prírodnom korení , paprike a cesnaku. Po naplnení sa výrobok údi studeným dymom a suší v špeciálnej sušiarenskej komore pri regulovanej nízkej teplote a určenej relatívnej vlhkosti približne tri týždne.

Ako chutí najlepšie

Výrobok je vhodný na priamu konzumáciu, ideálny na výlety do prírody, keď ani v teplom počasí nemusíte mať strach, že sa vám pokazí.

Zloženie

Bravčové mäso z Mangalice , hovädzie mäso. Na 100 g hotového výrobku bolo použité 150g mäsa.

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 2013kJ/479kcal, tuk 42,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 12,7g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 26,0g, soľ 3,3g.

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
Mangalica klobása - Staromestská mäsiareň Košice