Krk z mladého býka
Hodnotí sa ako mäso nižšej kvality, keďže má hrubšie, dlhšie a šľachami prerastané vlákna. Pri správnom varení však vieme dosiahnuť jeho šťavnatosť, mäkkosť a odmení nás výraznou chuťou.
Ako chutí najlepšie
Výborne sa hodí na prípravu polievok, vývaru či rôznych druhov gulášu, no je potrebné ho variť dlhšie. Pripravíme z neho tiež jedlá, kde sa používa mleté mäso alebo si ho jednoducho uvaríme vcelku a skombinujeme s omáčkou z chrenu a horčice.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu hovädzieho mäsa
- Zemplínska Teplica
- Agrodružstvo Dvorníky
- Poľany (bio hovädzie)
- Agrodružstvo Soľ
- Ložín, Veškovce
- Dlhé Klčovo
- Veľké Ozorovce
- Skároš, Bohdanovce