Košická šunka zaúdená
Košická šunka zaúdená, šunka štandard s obsahom minimálne 10% čistých svalových bielkovín, vyrábaná z upravených častí bravčového stehna po odstránení tukových častíc. Po vysolení mäsa sa dielo narazí do špeciálneho jedlého cutisínového obalu, ktorý je priepustný pre dym a do elastickej sieťky používanej na údené rolky. Potom sa výrobok zaúdi bukovým drevom a uvarí na teplotu 70°C v jadre po dobu desiatich minút.
Ako chutí najlepšie
Košická šunka je vhodná na nárezy, studené misy a výrobu špecialít studenej kuchyne.Zloženie
Bravčové stehno bez kosti, zmes koreniaVýživové údaje v 100g výrobku
Energia 346kJ/82kcal, tuk 2,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 12,0g, soľ 2,2gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach