Hovädzie plece bez kosti
Je čistá svalovina, ktorá nie je veľmi prerastaná tukom, no miestami sa v nej vyskytujú šľachy. Vyniká šťavnatosťou, no môže byť tuhšia, preto je potrebné ju dlhšie variť.
Ako chutí najlepšie
Ideálna príprava je dusením napríklad na šťave, na koreňovej zelenine, na smotane či ako guláš alebo stroganoff. Tiež pomletá sa dobre hodí do fašírok, na karbonátky, na talianske omáčky, ako plnka do musaky či chilli con carne. Po nakrájaní z nej môžeme pripraviť aj klasické rezne alebo upiecť vcelku s korením, slaninou či lečom.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu hovädzieho mäsa
- Zemplínska Teplica
- Agrodružstvo Dvorníky
- Poľany (bio hovädzie)
- Agrodružstvo Soľ
- Ložín, Veškovce
- Dlhé Klčovo
- Veľké Ozorovce
- Skároš, Bohdanovce