Hovädzia saláma
Hovädzia saláma patrí medzi trvanlivé, tepelne neopracované výrobky. Výrobok je plnený vo väčšom kalibri s priemerom 75mm, je tmavohnedej farby s jemným zrnením vložky, chuť je výrazná po použitom hovädzom mäse a pridaných koreninách. Saláma sa suší v špeciálnych komorách 4-5 týždňov a údi bukovým drevom tak, aby teplota nepresiahla 25°C.Výrobok obsahuje výnimočne vysoký obsah bielkovín, čo svedčí o vysokej kvalite mäsa použitého na jeho výrobu a o dlhom procese sušenia.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný na priamu konzumáciu, chlebíčky, studené misy.Zloženie
Hovädzie mäso, zmes korenín Na 100g hotového výrobku sa používa 150g mäsa.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 1190kJ/283kcal, tuk 7,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 10,2g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 32g, soľ 3,3Informácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach