Hovädzia roštenka z mladého býka
Pochádza z hornej časti zvieraťa, presnejšie ide o mäso z chrbtových svalov. Mäso je prerastané tukom v závislosti od mohutnosti zvieraťa, preto je vhodné najmä na pečenie, keďže roztopený tuk prispeje ku jeho šťavnatosti.
Ako chutí najlepšie
Tento typ mäsa je idálny na pečenie alebo dusenie, preto ho môžete použiť na prípravu steakov, rezňov, stroganoff alebo ako pečené s bylinkami, dusené na víne/pive, dusené s koreňovou zeleninou, ako španielsky vtáčik, roast beef alebo na grilovanie.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu hovädzieho mäsa
- Zemplínska Teplica
- Agrodružstvo Dvorníky
- Poľany (bio hovädzie)
- Agrodružstvo Soľ
- Ložín, Veškovce
- Dlhé Klčovo
- Veľké Ozorovce
- Skároš, Bohdanovce