Hovädzia falošná sviečková
Časť svalu z pleca zvieraťa, ktorý ma podobný tvar ako pravá sviečková. Je to jemné, neprerastané mäso pokryté jemnou blanou na povrchu.
Ako chutí najlepšie
Výborne sa hodí na akýkoľvek druh steakov s rôznymi omáčkami. Pred pečením odporúčame mäso namarinovať, aby ešte zjemnelo. Môžeme ju piecť aj vcelku napríklad s cesnakom, bylinkami či slaninkou. Priravíme z nej aj stroganoff, sviečkovú na smotane alebo rôzne druhy gulášov a ragú.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu hovädzieho mäsa
- Zemplínska Teplica
- Agrodružstvo Dvorníky
- Poľany (bio hovädzie)
- Agrodružstvo Soľ
- Ložín, Veškovce
- Dlhé Klčovo
- Veľké Ozorovce
- Skároš, Bohdanovce