Grunt saláma
Rada výrobkov Staromestskej mäsiarne pod názvom Grunt predstavuje výrobky vyrábané výlučne bez konzervačných látok tzv. E- čok. Grunt saláma je tepelne neopracovaný výrobok vyrábaný z vybraných druhov bravčového a hovädzieho mäsa za použitia prírodných korenín a obyčajnej kuchynskej soli. Saláma sa suší v špeciálnych komorách 4 týždne a údi bukovým drevom tak, aby teplota nepresiahla 25°C .
Ako chutí najlepšie
Výrobok vhodný na priamu konzumáciu, chlebíčky, studené misy.Zloženie
Bravčové a hovädzie mäso Na 100g hotového výrobku sa používa 150g mäsa.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 2392kJ/571kcal, tuk 55,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 17g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 20,0g, soľ 3,3gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach