Grunt klobása
Rada výrobkov Staromestskej mäsiarne pod názvom Grunt predstavuje výrobky vyrábané výlučne bez konzervačných látok tzv. E-čok. Grunt klobása je vyrábaná z vybraných druhov bravčového a hovädzieho mäsa domácim spôsobom za použitia prírodných korenín a obyčajnej kuchynskej soli.
Po narazení do prírodných bravčových čriev sa klobása nechá 24 hodín vyzrieť v chladiarni a potom sa dôkladne údi bukovým drevom do tmavohnedej farby.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný na priamu konzumáciu.Zloženie
Bravčové a hovädzie mäso, zmes prírodného korenia kuchynská soľ.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 1252kJ/299kcal, tuk 27,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny 8,2 g, sacharidy 1g, z toho cukry 0,5g, bielkoviny 13,2g, soľ 2,0g .Informácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach