Gazdovská údená tlačenka
Tlačenka vyrábaná tradičným spôsobom z bravčových kolien s kožou bez kosti, bravčových sŕdc a bravčového jazyka, dochutená sladkou paprikou, solená obyčajnou kuchynskou soľou, jemne zaúdená a plnená do hovädzieho denníka. Po nakrájaní viditeľné väčšie kusy mäsa a vnútorností, chuťovo menej mastná, viac mäsová.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je určený na priamu konzumáciu, výborná s červeným vínnym octom, cibuľkou a Staromestským kváskovým chlebom.Zloženie
Bravčové koleno bez kosti s kožou, bravčové vnútornosti, korenie, paprika sladká. Bez konzervačných látok tzv. E-čok.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 599kJ/143kcal, tuk 8,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2,2g, sacharidy 0,58g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 16,5g, soľ 1,9g.Informácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach