Domáca údená krkovička
Domáca údená krkovička patrí medzi údené tepelne opracované solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že ju už nemusí ďalej variť preto, že je uvarená na 70°C v jadre po dobu 10 minút.
Spôsob výroby je domácky, keď sa celé kusy bravčovej krkovičky nasolia a ručne previažu jutovým špagátom. Po vysolení sa výrobok zaúdi a uvarí. Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný jednak na priamu konzumáciu a tiež aj ako jedna z ingrediencií tradičnej kapustnice.Zloženie
Bravčová krkovička bez kosti v špeciálnej úpraveVýživové údaje v 100g výrobku
Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 790kJ/188kcal tuk 11,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 3,4g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 20,4g, soľ 2,5gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach