Domáca sekaná
Domáca sekaná medzi mäsiarmi známa aj ako mäsiarsky chlieb, sa vyrába z hovädzieho a bravčového mäsa. Šťavnatosť a mozaiku výrobku dodáva bravčová slanina. Hoci sa sekaná považuje za lacnejší mäsový výrobok, jej obľúbenosť medzi konzumentmi je vysoká. Mnohí si ešte aj dnes pamätajú klasické zdrojárske lahôdky, kde ste si „na stojáka“ mohli vychutnať výbornú pečenú sekanú s horčicou, kyslými uhorkami a chlebom. Starí mäsiari zvyknú vravieť, že dobrá sekaná je lepšia ako šunka.
Ako chutí najlepšie
Domáca sekaná je vhodná na priamu konzumáciu v studenom i teplom stave.Zloženie
Bravčové mäso, hovädzie mäso, bravčová slanina, zmes korenínVýživové údaje v 100g výrobku
Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 1304kJ/310kcal tuk 30,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 9,1g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 9,7g, soľ 2,0gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach