Bravčové stehno bez kosti
Ide o čistú svalovinu zo zadnej časti zvieraťa. Nie je prerastaná tukom ani šľachami, z tohto dôvodu má pri dlhom pečení tendenciu vysušiť sa. Veľmi ľahko sa porciuje na jednotlivé kúsky.
Ako chutí najlepšie
Dá sa výborne pripraviť nakrájané na kúsky alebo plátky napríklad na smotane, hubách, paprike ako guláš, soté alebo ako zapekané bravčové rezne či zapekané v alobale. Môže sa použiť aj ako mleté napríklad do plnenej papriky. Často sa používa aj na prípravu domácej šunky.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu bravčového mäsa
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka