Bravčové karé bez kosti
Po panenke ide o najkvalitnejší kus mäsa. Nájdeme ho na boku zvieraťa tesne nad rebrami v chrbtovej časti. Je to chudé, tukom neprerastané mäso, preto pri jeho príprave ľahko hrozí, že by sa mäso mohlo vysušiť.
Karé je možné si kúpiť bez kosti alebo s kosťou. Po vykostení sa mäso môže použiť na dusenie či prípravu, kde sa vyžadujú plátky a kosť sa môže použiť do vývaru.
Ako chutí najlepšie
Karé ma široké využitie čo sa týka prípravy jedál. Často sa pripravuje ako dusené, nakrájané na plátky, vo forme steakov či rezňov, no môžeme ho tiež pripraviť ako zapekané napríklad so syrom a zemiakmi či ako medajlóniky. Výborne chutí tiež plnené napríklad slivkami, bryndzou či syrom a bylinkami. Karé nájdeme často aj údené ako lahôdkovú pochúťku.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu bravčového mäsa
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka